Ludo Kools

– Nationaliteit: Nederlander

– Geboortedatum: 06/05/1967 

– Seizoensgemiddelde: 

   NIDM 1: 1.079

– Biljart sinds: 2011 (na 20 jaar afwezigheid)

– Bij de clubs sinds: 2022

Ludo Kools is een 57-jarige Nederlandse biljarter, wiens passie voor de sport diep geworteld is in zijn leven. Geboren in een tijd waarin biljart een populaire vrijetijdsbesteding was, ontdekte hij op jonge leeftijd zijn talent voor het spel. Na zijn eerste kennismaking met biljarten in een lokaal café, groeide zijn interesse al snel uit tot een serieuze toewijding. Echter, na twintig jaar afwezigheid van de sport, keerde Ludo in 2011 terug naar het biljart.

Zijn herintrede was geen gemakkelijke opgave; de sport had in de jaren dat hij weg was, niet stilgestaan. De technieken waren geëvolueerd en de competitie was sterker dan ooit. Toch liet Ludo zich niet ontmoedigen. Met zijn onvermoeibare inzet en vastberadenheid begon hij zijn skills opnieuw te ontwikkelen. Al snel viel zijn talent op en wist hij zijn weg terug te vinden naar de top van de biljartgemeenschap.

De jaren na zijn terugkeer waren een periode van groei en ontwikkeling. Ludo wijdde talloze uren aan training en wedstrijden, en zijn hard werken werd beloond. In 2021 bereikte hij de hoogste eer die een biljarter kan behalen: hij werd Nederlands kampioen. Deze overwinning markeerde niet alleen een hoogtepunt in zijn carrière, maar ook een bevestiging van zijn doorzettingsvermogen en toewijding aan de sport. Het was een droom die werkelijkheid werd, en Ludo was vastbesloten om deze prestatie niet als een eenmalige gebeurtenis te beschouwen.

In 2022 besloot Ludo zich aan te sluiten bij BPT, Sindsdien is hij uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het team. Ludo is een mentor geworden, die zijn liefde voor biljarten deelt en andere spelers inspireert om hun eigen doelen te bereiken.

Zijn passie voor biljarten gaat verder dan alleen competitie; het is een levensstijl. Ludo geniet van de sociale aspecten van de sport, van het spelen met vrienden tot het delen van ervaringen met andere spelers. Hij is een gewaardeerd lid van de biljartgemeenschap, bekend om zijn sportieve instelling en zijn bereidheid om anderen te helpen. Ludo Kools is meer dan alleen een succesvolle biljarter; hij is een voorbeeld van doorzettingsvermogen en toewijding in een sport die hem veel heeft gebracht.